درب 654564549847848548787

همانند سایر قسمت های ساختمان که بایستی بر اساس استانداردهای تعیین شده ساخته شوند دربها و ورودی های ساختمان نیز در طراحی نیاز به یک استاندارد دارندکه بایستی حتما رعایت شوند در غیر اینصورت فقط چند سانتی متر کم و یا زیاد بودن اندازه درب آهنی ورودی و یا یک درب آهنی داخلی میتواند مشکلات زیادی برای صاحبخانه به بار بیاورد. شاید بسته به کاربرد ساختمان مورد اجرا نوع و مدل درب  آهنی متغیر باشد ولی در کل در تعیین ابعاد درهای ورودی ساختمان ها بایستی اندازه لوازمی که قرار است از این دربها عبور کنند نیز مد نظر قرار داده شوند که از جمله این وسایل عظیم الجثه می توان یخچال ساید و یا مبلمان و …را نام برد.

انواع درب ‌های ساختمانی براساس کاربرد آنها:

درب‌های ساختمانی با توجه به نوع کاربردی که در مکان‌های مختلف دارند به چند گروه تقسیم می شوند:

درب‌ هایی داخلی ساختمان: این درب ها شامل درب حمام و سرویس بهداشتی، درب اتاق خواب، درب شیروانی، درب ورودی آپارتمان و … هستند، که به عنوان درب های ورودی شناخته می شوند.

درب‌ های  خارجی ساختمان: درب‌های خارجی ساختمان از قبیل درب های ورودی جلویی یا پشتی ساختمان، درب حیاط، درب لابی، درب پارکینگ و … هستند.

درب 654564549847848548787

نوع دیگر تقسیم بندی درب ها نیز بسته به جهت باز شدن آنها صورت می گیرد:

دربهایی که به داخل ( منظور داخل اتاق) باز می شوند.

دربهایی که به خارج( بیرون از اتاق) باز می شوند.

بر این اساس محلی که هر کدام از این درب‌ ها قرار است نصب شوند هر کدام باید دارای ابعاد و اندازه‌ های استاندارد خود باشند تا استفاده و رفت و آمد از آنها برای افراد راحت باشد.

انواع درب ها بر اساس ویژگی های آنها:

درب ‌های ساختمانی ضد حریق: این نوع دربها طوری ساخته و تولید می‌شوند که در برابر آتش سوزی و احتراق مقاوم و مستحکم باشند، و برای نصب آنها بایستی از سازمان آتش نشانی حتما مجوز داشت.

درب‌ های ساختمانی ضد سرقت: این نوع دربها امروزه بیشتر توسط افراد مورد استفاده قرار می گیرند، چرا که به دلیل چند قفله بودن امنیت بیشتری را فراهم آورده و به منظور جلوگیری از سرقت و دزدی در ساختمان‌ ها نصب و راه اندازی می‌شوند.

برای اینکه استفاده و رفت و آمد از هر کدام از این درب‌ها در ساختمان برای افراد راحت و آسان باشد، اندازه‌ها و ابعاد استانداردی برای هر کدام از آنها مشخص و تعیین شده است که در زیر به بیان آنها می‌پردازیم.

استاندارد های درب‌ های داخلی و خارجی ساختمان چگونه است؟

درب‌های داخلی و خارجی موجود در ساختمان‌ها مانند دیگر قسمت‌ها و بخش‌های آپارتمان در زمان طراحی نیاز به داشتن یک اندازه و ابعاد استاندارد دارند؛ چرا که همانطور گفته شد چند سانتی متر کمتر یا بیشتر بودن اندازه آنها می‌توانند مشکلات زیادی را به وجود آورد. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که در سراسر کشور خانه های متفاوت از نظر سبک، اندازه، و سن وجود دارند بنابراین تشخیص قطعی اندازه استاندارد برای درب داخلی چنین ساختمان هایی کمی دشوار به نظر می رسد. با این حال دستوالعمل های مشترکی برای اندازه گیری ابعاد درب های ورودی اتاق ها وجود دارد و باید در اندازه گیری آنها چندین مسئله را در نظر گرفت. ولی قطعا توصیه می گردد در صورتی که قصد اضافه کردن یک درب جدید به ساختمان خود را دارید قبل از اقدام حتما از مشاوره های یک کارشناس بهره ببرید. برای به دست آوردن اندازه درب استاندارد باید ابتدا ارتفاع و بعد عرض و سپس ضخامت یا عمق درب را اندازه‌گیری کنید. همچنین قاب درب یعنی قسمتی که درب بر روی آن قرار می‌گیرد نیز اندازه گیری می شود. در صورت نیاز ممکن است از شما خواسته شود که برای اندازه‌گیری ابعاد درب جدید خود، فضای باز شدن آن را نیز در نظر بگیرید چون به منظور باز شدن آزادانه درب نباید هیچ مانعی بین راه آن وجود داشته باشد، به همین دلیل توصیه می شود  اندازه‌های درب را اندکی بیشتر در نظر بگیرید. ابعاد و اندازه درب‌ های ورودی ساختمان بسته به اینکه در کدام یک از قالب های درب نفررو که معمولاً از نوع یک لنگه یا یک و نیم لنگه یا دو لنگه تولید و ساخته می‌شوند باشند، متغیر است.

نوع دربعرضارتفاعبازشو مفید درب
درب نفررو تک لنگه یا یک و نیم لنگه ساختمان2متر2.23 متر1.8 متر
2.65 متر2.23 متر2.45 متر
3.15 متر2.23 متر2.95 متر
درب نفررو ورودی ساختمان( دو لنگه)1.08 متر2.23 متر88 متر
1.16 متر2.23 متر96 متر
1.53 متر2.23 متر1.37 متر
درب پارکینگ2 متر2.23 متر1.80 متر
2.65 متر2.23 متر2.45 متر
3.15 متر2.23 متر2.95 متر

 

ابعاد و اندازه های استاندارد درب های ضد سرقت:

در هنگام انتخاب و خرید درب ‌های ضد سرقت برای ساختمان‌های مسکونی یا اداری یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین مواردی که باید به آن توجه نمود اندازه و ابعاد درب ‌های ضد سرقت است.

درب‌ های ضد سرقت ممکن است در دو نوع تک لنگه یا دو لنگه در ساختمان‌ها نصب و راه اندازی شوند؛ لذا ابعاد و اندازه‌های استاندارد برای هر کدام از آنها متغیر خواهد بود.

درب 54545465456454

ابعاد درب آهنی ضد سرقت تک لنگه

این درب آهنی معمولا در عرض 97 و ارتفاع 204 سانتی متر ساخته می شود و چهارچوب آنها دارای ارتفاع 216 و عرض 122 سانتی متر می باشد.

ابعاد درب ضد سرقت دو لنگه

این درب آهنی حداقل به عر 150 سانتی متر و ابعاد اطرافشان 40 در 80 در نظر گرفته می شوند که نقش موثری در افزایش استحکام و مقاومت آنها دارد.

ابعاد و اندازه استاندارد برای درب‌ های ورودی ساختمان

از آنجاییکه درب‌های ورودی ساختمان ممکن است در محل های متفاوت قرار بگیرد بنابراین بسته به نوع کاربری ( نفررو یا پارکینگی) و موقعیت قرار گیری آنها دارای اندازه و ابعاد متغیری هستند:

  • عرض استاندارد درب آهنی ورودی نفر رو و تک لنگه باشد می‌تواند از 110 تا 130 سانتی متر باشد.
  • برای درب ورودی نفر رو و دو لنگه معمولاً عرض استاندارد بین 120 تا 220 سانتی مترمی باشد.
  • اگر درب ورودی ساختمان از نوع درب پارکینگی باشد اندازه استاندارد و مفید آن می‌تواند حداقل 300 سانتیمتر باشد.

ابعاد استاندارد درب های حمام و سرویس بهداشتی:

میزان باز شدن درب برای این نوع درب ها معمولا بین 60 تا 75 سانتی متر است. ارتفاع مناسب برای این نوع درب ها حدود 2 متر و 10 سانتی متر می باشد.

ابعاد استاندارد درب های اتاق خواب:

درب های اتاق خواب معمولا به درب هایی اطلاق می شود که قسمت های مختلف خانه را از هم مجزا می کند. این نوع درب ها باید طوری اندازه گیری شوند که بتوان لوازم و تجهیزات مرتبط با اتاق خواب را به راحتی و بدون هیچ نوع مشکلی وارد کرد. در آپارتمان های مسکونی ابعاد استاندارد برای درب های یک لنگه حدودا 70 الی 85 سانتی متر است.

ابعاد و استانداردهای درب های ضد حریق:

قبل از هر چیزی باید به این نکته اشاره کرد که درب های ضدحریق برای نصب شدن در محل بایستی حتما مجوز تاییدیه سازمان آتش نشانی را کسب نموده باشند. این درب ها نیز معمولا در دو نوع تک لنگه و دولنگه ساخته می شوند که بسته به نوع آنها ابعادشان فرق می کند. درب های ضد حریق تک لنگه در ابعاد 111*211  و دو لنگه در ابعاد 202*217 سانتی متر ساخته می شوند.

با اینکه ابعاد استاندارد درب های ساختمانی اصولا در همه شرکت ها یکسان و مشخص است ولی گاهاً ساختمان هایی ساخته می شوند که خارج  از استاندارد شرکت ها می باشند در این صورت شرکت های تولید کننده درب های ورودی و خروجی ساختمان حفاظ ثامن، بنا به سفارش مشتری درب های با  ابعاد متفاوت را تولید می کنند. در این میان داشتن اطلاعات کامل ازابعاد انواع درب ها خالی از لطف نخواهد بود چرا که با این اطلاعات می توان از بروز مشکلات بزرگ جلوگیری کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *