حفاظ شاخ گوزنی در ابعاد و اندازه ها و تعداد شاخه های متعددی برای برقراری امنیت ساختمان و جلوگیری از ورود افراد غیر مجاز یا حیوانات به داخل محوطه ساخته و عرضه می شوند، که عموما روی دیوارها و گاها مقابل پنجره ها نیز نصب می گردند. در زمان های گذشته به جای استفاده از این حفاظ ها از سیم های خاردار استفاده می کردند که در کنار برقراری امنیت از چندین نقطه ضعف از جمله عدم زیبایی روی دیوار ساختمان برخوردار بودند. ولی امروزه با ساخته شدن حفاظ های روی دیوار از جمله حفاظ شاخ گوزنی، بوته ای، لیلیومی و … علاوه بر استحکام و مقاومت بالا، از نظر ظاهری نیز نمای خاصی به ساختمان می بخشند. پس بهتر است برای تهیه و خریداری آنها از شرکت های معتبری چون حفاظ ثامن خریداری نمایید تا از داشتن حفاظی سالم و ساخته و رنگ شده با اصول صحیح ساخت و رنگ آمیزی، برای مدت زمان طولانی لذت ببرید.
حفاظ شاخ گوزنی که معمولا برای دیوارهای محوطه خانه ها، باغ ها و ویلاها و … به کار می روند از فولاد مقاوم و همچنین میلگردهای نمره 10 ساخته شده اند که به دلیل داشتن شاخ های بسیار تیز و زیاد و در هم تنیده و همچنین خاصیت لرزان بودن آنها ( برخلاف حفاظ های نیزه ای که بسیار سفت و محکم هستند) امکان عبور هیچ جنبده ای را از میان شاخه های خود نمی دهند. ارتفاع این نوع حفاظ ها نیز بسته به محل نصب از 30 الی 140 سانتی متر متغیر است، حتی در صورتی که توسط کارشناسان نصب تایید شوند می توان ارتفاع حفاظ را بیشتر کرد.
حفاظ شاخ گوزنی از نظر شاسی به دو دسته شاسی با پروفیل و شاسی با میلگرد تقسیم بندی می شوند.
گفته می شود شاسی های ساخته شده با پروفیل دوام و مقاومت بالایی دارند که بسته به سفارش مشتریان از پروفیل های با ابعاد متغیر استفاده می شود، در صورت تمایل به بالا بردن استحکام حفاظ ها بهتر است از پروفیل های با ابعاد 80 در 40 استفاده شود.
در حفاظ های با شاسی میلگرد نیز از دو عدد میلگرد شماره 10 که به صورت طولی در کنار هم قرار گرفته اند استفاده می گردد که مقاومت پایین تری نسبت به حفاظ های روی شاسی پروفیلی دارند ولی با این حال با قیمت ارزان تری آماده می شوند.
هر اندازه که ساخت استاندارد و با کیفیت حفاظ های شاخ گوزنی مهم است، اصول و استانداردهای رعایت شده در هنگام نصب آنها نیز بسیار ضروری و حائز اهمیت است.
برای نصب حفاظ ها ابتدا باید با انواع بسترهایی که قرار است این سازه ها روی آنها پیاده سازی شوند آشنا شویم. از انواع این بستر می توان مواردزیر را نام برد:
بسترهای با درپوش سنگی: حدود 87 درصد از حفاظ های نصب شده روی این نوع دیوارها بوده است. این بسترها ضخامتی حدود 2 الی 6 سانتی متری دارند و به دلیل احتمال شکسته شدن آنها در هنگام نصب توصیه می شود از پلیت در هنگام نصب درپوش استفاده گردد.
بسترهای با درپوش فلزی: حدود ده درصد از کار نصب روی این نوع بسترها اجرا می شود. در صورتی که ضخامت درپوش بالاتر از دو میلی متر باشد مشکلی در نصب پیش نخواهد آمد ولی در ضخامت های کمتر از دو میلی متر به منظور ایجاد استحکام کافی حفاظ ها را به دیواری که زیر درپوش ها قرار دارد محکم می نمایند.
بسترهای بدون درپوش: از این نوع بسترها می توان به دیوارهای ساخته شده با آجر فشاری اشاره کرد که جزء مقاوم ترین دیوارها برای نصب حفاظ شناخته می شود چرا که هیچ فاصله ای بین دیوار وجود ندارد و کار نصب به راحتی انجام می گیرد. از دیگر انواع بسترهای بدون درپوش دیوارهای با بلوک سیمانی است که جزء نامرغوبترین و سست ترین دیوارها برای نصب حفاظ هستند. در صورتی که قصد نصب حفاظ روی این دیوارها وجود داشته باشد حتما باید بلوک های ردیف آخر را با ملات سیمان پر کنید، تا استحکام کافی حاصل گردد. دیوارهای با بلوک سفالی نیز از بسترهای بدون درپوش می باشند که به هیچ وجه از استاندارد کافی برای نصب حفاظ ها برخوردار نیستند.
از انواع دیگر بسترهای موجود برای نصب حفاظ، بستر دیوارهای بتونی آماده و دیوارهای فلزی می باشد که از مناسب ترین بسترها برای این امر مهم می باشند چون هم از مقاومت کافی برخوردارند و هم عاری از فضاهای خالی که مزاحم کار نصب می باشند هستند.
نصب حفاظ های شاخ گوزنی در بستر های مختلف:
حال که با انواع بسترها آشنا شدیم به بحث نصب حفاظ های شاخ گوزنی روی هر کدام از این بسترها می پردازیم.
اجرای حفاظ روی دیوارهای با درپوش سنگی:
یکی از نکاتی که قبل از نصب حفاظ ها باید مورد توجه قرار گیرند انجام صحیح زیرسازی این حفاظ هاست. بدین معنی که یک بستر محکم برای پیاده سازی حفاظ ها روی آنها ایجاد گردد. در این مورد از هر یک و نیم متر فاصله سوراخ هایی به قطر حدود 10 میلی متر ایجاد می گردد سپس یکسری قطعات فلزی که به چهار پهلو معروف هستند داخل این سوراخ ها کوبیده می شوند، پس ار انتقال حفاظ ها روی دیوار با استفاده از این چهارپهلو، حفاظ ها و دیوار به هم متصل می گردد، سپس قطعات مختلف حفاظ ها را نیز به هم جوش می زنند تا یک سازه یکپارچه ایجاد گردد. پس از اتمام نصب عمل تمیزکاری محل جوش ها را انجام می دهند تا از زنگ زدگی از این محل ها ممانعت نمایند.
بررسی مسائلی که در این روش نصب ممکن است پیش آید:
برای یکسان کردن ارتفاع حفاظ در قسمت بالای درب ورودی و درب پارکینگ که در فواصل نزدیکی از هم قرار دارند از شاسی کشی یکپارچه استفاده می گردد طوری که در باز و بسته شدن درب اختلال ایجاد نکند.
برای دیوارهای ممتد غیر یکنواخت که دارای لغازهایی می باشند که ارتفاع آنها بالاتر از ارتفاع دیوار اصلی است نیز می توان از شاسی کشی استفاده کرد که در این روش بایستی فاصله لغازها از هم و همچنین ارتفاع آنها را نیز مد نظر قرار دهید. روش دیگر اینست که از حفاظ های شاخ گوزنی با ارتفاع متغیر روی دیوار استفاده کنید بدین صورت که اگر ارتفاع لغاز 30 سانتی متر است و شما در نظر دارید ارتفاع حفاظ ها از روی لغاز 90 سانتی متر باشد، پس باید حفاظ ها را در دو ارتفاع 90 سانتی متری برای روی لغاز ها و 120 سانتی متری برای روی دیوارها انتخاب نموده و نصب نمایید.
برای دیوارهای پلکانی نیز توصیه می گردد حتما ارتفاع حفاظ ها را حداقل یک متر و حداکثر دو متر در نظر بگیرید. در صورت کم بودن ارتفاع در قسمت های پلکانی ارتفاع حفاظ ها کمتر شده و امکان عبور سارقان را فراهم می آورد.
اجرای حفاظ های شاخ گوزنی روی دیوارهای با درپوش فلزی:
همانطور که ذکر شد درپوش های فلزی در دو ضخامت کمتر و بالاتر از 2 میلی متر ساخته می شوند که روش نصب بر روی هر کدام از آنها متفاوت است. در درپوش های کمتر از دو میلی متر باید درپوش را سوراخ کرده و مطابق دستورالعمل نصب روی درپوش سنگی کار را ادامه داد. ولی برای درپوش های با ضخامت بالاتر از دو میلی متر نیازی به سوراخ کردن درپوش نبوده و به ساده ترین حالت ممکن می توانید کار نصب را فقط با یک جوش با درپوش اتصال دهید.
سایر نکات:
- حفاظ ها را بیشتر نزدیک به لبه خارجی دیوار نصب نمایید.
- سعی کنید قطعات حفاظ حداقل به طول 4 سانتی متر همدیگر را پوشش دهند، حفاظ ها را به صورت لب به لب کنار هم قرار ندهید.
- در صورت از پیش تعبیه شدن روشنایی هایی روی دیوار در صورتی که قابل برداشتن یا جابجا شدن باشند می توانید آنها را برداشته یا کمی عقب یا جلو کشیده و کار خود را انجام دهید در غیر این صورت می توانید روشنایی های را کامل برداشته و پس از نصب حفاظ ها، لامپ های LED در محل کار گذاشته و بدین ترتیب کار نورپردازی حفاظ های شاخ گوزنی را نیز انجام دهید.
در نهایت این که برای اطمینان از یک نصب استاندارد و اصولی می توانید به شرکت حفاظ ثامن سفارش داده و کار آماده شده با رعایت تمامی اصول نصب حفاظ را تحویل بگیرید.
بدون دیدگاه