انواع درب ضد آب 4874874986749684968419687498741784

در سال‌های اخیر به علل متعدد از جمله اهمیت فراوانی که دکوراسیون داخلی منزل در میان افراد پیدا کرده است و قابلیت تهیه انواع درب ضد آب در رنگ ها و طرح های متنوع و همچنین پایین بودن متراژ آپارتمانها و به تبع آن متراژ پایین سرویس‌های بهداشتی، درب‌ حمام و توالت و درب سرویس بهداشتی بیشتر در معرض آب و بخار قرار دارند، بنابراین آشنایی با انواع درب ضد آب و ویژگی های آنها یک ضرورت به حساب می آید، تا با یک انتخاب درست و بجا کالایی را انتخاب کنید که هم زیبایی منزلتان و هم ماندگاری آن ها تامین نماید. چرا که همانطور که بر همگان آشکار است، درب های آلومینیومی نسبت به قبل امروزه طرفداران چندانی ندارند و از سوی دیگر سایر درب های چوبی ممکن است به علت قرار گرفتن در معرض رطوبت در کمترین زمان کارایی خود را از دست بدهند و شما مجبور به پرداخت هزینه های مازاد برای تعمیر و یا تعویض درب های خود باشید. پس به شما توصیه می کنیم در این مقاله حتما با ما همراه باشید تا با انواع درب های ضدآب و کاربرد و ویژگی های آنها آشنا شوید.

 

انواع درب ضد آب 7847187447874874

 

ویژگی های درب ضد آب چیست؟

انواع درب ضد آب مورد استفاده در سرویس های بهداشتی در برابر آب، بخار و خش مقاوم بوده و امکان تخم گذاری و رشد حشرات موذی در آنها بسیار کم می باشد، این درب ها از نظر ظاهری کاملا طبیعی به نظر می رسند،در صورت آسیب دیدن به راحتی تعمیر می شوند، معمولا با گذشت زمان در برابر آب دچار خوردگی نمی شوند و نصب آن ها بسیار سریع و آسان می باشد. درب های ضد آب را از موادی مانند آلومینیوم، پی دی اف، چوب و ملامین و پی وی سی که بیشترین مقاومت را در برابر آب از خود نشان می دهند تولید می کنند.  این درب ها قابلیت  شست‌وشو داشته، در طرح و رنگ‌های مختلف قابل رنگ آمیزی است و استحکام بالا و مقاومت زیادی در برابر ضربه، صدا و حرارت دارند.

با این درب ها دیگر نگران به هم ریختن دکوراسیون داخلی منزل خود نباشید چون می توانید آن را به رنگ های دلخواه رنگ آمیزی کرده  و هم خوانی لازم رنگ این درب ها با سایر لوازم خانه را فراهم نمایید، همچنین  با بکار بردن این درب ها جلوه و زیباییِ باکیفیت بالاتری را نسبت به درب‌های آلومینیومی و چوبی به خانه خود خواهید بخشید. در حال حاضر بسیاری از درب هایی که در داخل آپارتمان ها و منازل مورد استفاده قرار می گیرند از جنس چوب می باشند، و چوب یکی از عناصری است که در برابر رطوبت و بخار مقاومت چندانی ندارد ولی روش ها و موادی وجود دارند که به چوب خاصیت ضد آب بودن می بخشند و آن استفاده از روکش های مختلف می باشد.

روش های ضد آب نمودن درب های چوبی:

اگر روی درب های چوبی شما روکش رزین خاصی به نام ای بی اس استفاده شود درب ضد آب ای بی سی تولید می شود. یکی دیگر از روش های ضد آب کردن درب استفاده از روکش پی وی سی است، در صورت استفاده از پی وی سی امکان نفوذ آب به لایه های زیرین درب که از جنس چوب می باشد وجود ندارد ولی چون روکش پی وی سی رویه ای پلاستیکی و بسیار نازک مانند سفره یک بار مصرف است توان مقاومتی بالایی در برابر نفوذ آب ندارد. یکی دیگر از انواع درب های ضد آب  درب ملامینه است ولی تنها عیبی که به این درب ها وارد می شود اینست که چون کناره های درب روکش ملامینه نمی شود می تواند محل نفوذ آب به درب باشد و باعث پوسیدگی و از بین رفتن درب شود. یکی دیگر از روش های ضد آب نمودن که توسط عموم مردم به منظور جلوگیری از نفوذ آب به درب مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از ورق های استیل یا آلومینیوم و چسباندن آن بر روی سطح پایینی درب است ولی این را در نظر بگیرید با این روش درب ضد آب نمی شود فقط شما پوسیدگی درب را در زیر این لایه فلزی نگه می دارید تا دیده نشود. خوشبختانه امروزه درب های ضد آبی تولید شده اند که حتی در برابر سیل نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.

 

انواع درب ضد آب 4874874986749684968419687498741784

 

کاربرد درب ضد آب

با استفاده از انواع درب ضد آب از ورود هر نوع نم و رطوبت به داخل ساختمان پیشگیری خواهید کرد، و فضای داخلی خانه تان کاملا خشک خواهد بود. از این درب های در مکان هایی چون  حمام، دستشویی، سونا و حتی آشپزخانه استفاده می شود. البته ممکن است که از این محصولات در آشپزخانه ی منازل و آپارتمان ها استفاده نشود ولی در اکثر آشپزخانه های بیمارستان ها، رستوران ها، هتل ها و غذاخوری ها مورد استفاده قرار می گیرند. اگر به خاطر داشته باشید در گذشته برای سرویس بهداشتی از درب های فلزی استفاده می شد ولی به دلیل اکسید شدن آنها امروزه دیگر چندان کاربردی ندارند. بعد ها درب های آلومینیومی باب شدند، ولی این درب ها نیز به دلیل سبکی و و عایق خوبی برای بخار، صدا و حتی آب نبودن و از همه مهم تر عدم تناسب آن با دکوراسیون داخلی منزل دیگر کاربرد خود را از دست دادند. امروزه زیبا ترین درب ها از دکور های چوبی ساخته می شوند ولی چوب خالص نیز چون در برابر آب زود از بین رفته و پوسیده می شوند بنابراین تولید کنندگان به فکر ساخت درب های ضد آب افتادند که با اینکه از مصنوعات چوبی به وجود می آیند ولی کاملا ضد آب می باشند.

معمولا در اولویت‌بندی انواع درب ضد آب دو فاکتور زیر در نظر گرفته می شوند:

  • درب‌ ضد آبی که رطوبت اثر چندانی بر آن نداشته باشد.
  • درب ضد آبی که در صورت بروز آسیب قابل ترمیم باشند.

و اما در رابطه با انواع  این درب ها باید گفته شود که با پیشرفت و رشد صنایع در دوره‌های مختلف از زندگی بشر ازمواد متفاوتی در ساخت درب‌ها استفاده شده است. در رابطه با درب های ضد آب نیز مواد اولیه مختلفی وجود دارند که توضیحات مختصری در رابطه با آنها برای شما ارائه خواهیم داد، پس بهتر است در ادامه مقاله نیز با ما همراه باشید.

از جمله مهمترین انواع درب  ضد آب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درب ضد آب GRP
  • درب ضد آب رزین ABS
  • درب ضد آب پلی وود یا چوب پلاست

 

انواع درب ضد آب 8748746419684967494414878

 

درب ضد آب GRP

اولین و مقاوم‌ترین درب در برابر آب، درب‌های فایبر‌گلاس (GRP) می‌باشند که در ساختارشان از نفت و پشم شیشه استفاده شده است، پس می توان گفت حتی در برابر آتش و ذوب شدن نیز از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشند. هیچ محدودیتی در ارائه طرح‌های متنوع این نوع درب ها وجود ندارد، و از طرفی  علاوه بر ضد آب بودن از استحکام بالایی نیز برخوردارند. تنها عیب این درب ها رنده خور نبودن آنهاست، به همین دلیل در ساخت ابعاد این درب و چهارچوب های آن باید دقت لازم را به عمل آورد تا به منظور انجام اصلاحات لازم نیازی به برگرداندن آنها به کارخانه وجود نداشته باشد. باید بگوییم که چون این درب ها محدودیت تولید دارند معمولا به قیمت گرانی ساخته و تولید می شوند. یکی از دلایلی که در مکان هایی چون آزمایشگاه‌ها، ادارات و بیمارستان‌ها از درب GRP استفاده می شود اینست که به علت قرار گرفتن مداوم این درب ها در معرض شستشو و ضد عفونی کردن، آب به هیچ وجه به داخل ساختار درب نفوذ نمی کند.

درب ضد آب پلی وود

به دلیل استفاده از مواد پلیمری در ساختار این درب ها جزء مسحکم ترین درب ها شناخته می شوند. در صورتی که آب به داخل آن نیز نفوذ کند درب به هیچ عنوان آسیبی نمیبیند و می توان تا سالیان سال با خیال راحت از آنها در جاهای دارای رطوبت زیاد از جمله به عنوان درب حمام و سرویس بهداشتی و درب سونا و استخر استفاده کرد.

درب ضد آب ABS، یک درب ضد آب ارزان قیمت

ABS یک پلیمر نفتی می‌باشد که در صنایع مختلف دارای کاربرد فراوانی است. برای ساخت این درب ابتدا سطح درب خامی از جنس  MDF 3 میلی‌متری یا نئوپان 5 میلی‌متر را کاملاً به رزین ABS آغشته می‌کنند و در مراحل بعدی کلیه‌ی سطوح درب با ورق ABS1.2 میلی متری پوشانده می‌شود. این درب ها از مقاومت بالایی برخوردار بوده و ضد خش نیز می باشند، تنها عیب این درب ها شکیل نبودن آنهاست که باعث شده کمتر مورد استقبال قرار گیرند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *