یکی از اصلی ترین فاکتورهای مهم دکوراسیون داخلی، دکوراسیون خارجی و نمای هر ساختمانی درب آن می باشد. اولین بخش از ساختمان که معمولا توجه هر مهمان یا گذرنده ای را به خود جلب می کند نمای ظاهری یک درب است که در صورت زیبا و سالم بودن آن حس خوب و نشاط بخشی به فرد خواهد بخشید چرا که در اولین نگاه ترکیب نما و درب و پنجره، تمیزی نما و … تداعی کننده سلیقه افراد ساکن در آن ساختمان است. در صورت داشتن نمای زشت و بد، تاثیر بدی میگذارد ولی اگر از زیبایی و جذابیت خوبی برخوردار باشد مسلما نگرش خوبی در مورد ساکنین آن پیدا خواهید کرد. با ذکر این پیش مقدمه خواستیم به این نتیجه برسیم که گاها بنا به دلایل مختلف که یکی از آنها ظاهر و نمای درب است مجبور به تعویض درب ساختمان خود هستیم. عوامل دیگری نیز وجود دارند که گاها افراد نیاز می بینند تا درب های خود را تعویض نمایند.
دلایل تعویض درب ساختمان
- گاها برای تامین زیبایی نمای ساختمان خود مجبور به تعویض درب فرسوده می شوید.
- گاها امنیت درب حال حاضر شما به اندازه کافی نبوده و برای افزایش امنیت آن تمایل به تعویض درب پیدا می کنید.
- گاها برای اینکه از فرسودگی بیشتر درب قدیمی خود جلوگیری کنید اقدام به تعویض می نمایید.
- تعویض درب حیاط به منظور همخوانی درب حیاط با نما و دکوراسیون خارجی نیز از دیگر دلایل می باشد.
- از آنجائیکه که نوع درب ساختمان در ارزش گذاری آن تاثیر بسزائی دارد، گاها افراد برای بالا بردن ارزش ساختمان خود اقدام به تعویض درب می نمایند.
- تعویض درب ساختمان برای بالا بردن طول عمر درب
- در سازه های جنوبی به دلیل نور کم، درب پارکینگ به منظور افزایش نوردهی تعویض می کنند.
- در مکان های اداری و تجاری گاها به منظور افزایش کلاس کاری درب های جدید با فناوری های روز را جایگزین درب های قدیمی می نمایند.
- گاها ممکن است از درب های قدیمی خود خسته شده و برای ایجاد تنوع اقدام به تعویض درب نمایید.
در کنار تمامی عوامل ذکر شده که ما را متقاعد به تعویض و جایگزینی درب های قدیمی با درب های جدید می نماید، در عوض عواملی نیز وجود دارند که ما را از اینکار منصرف می کنند .
دلایلی که باعث به تعویق انداختن تعویض درب های قدیمی می شود:
- سخت بودن انتخاب طرح و مدلی از درب که مناسب با دکوراسیون خارجی و داخلی ساختمان ما باشد.
- نداشتن بودجه لازم برای تهیه درب جدید و تعویض درب قدیمی
- ترس از تخریب نمای سازه و ساختمان
- هزینه های جانبی چون رنگ کاری درب و نصب شیشه روی آن
- انتخاب قفل مناسب و هزینه نصب قفل و یراق آلات
- نبود وقت کافی برای انتخاب و خرید سازه مناسب
درست است که برای خرید درب جدید و انتخاب آن و همچنین تعویض درب ساختمان سختی های پیش رو هست ولی کارشناسان و مهندسان صنایع فلزی حفاظ ثامن امکان مشاوره رایگان در رابطه با انواع سازه ها و انتخاب یک درب مناسب برای ساختمان را برای شما فراهم آورده اند که می توانید با مراجعه به آن ها راهنمایی های لازم را کسب نمایید.
بسیاری از افراد در خانه هایی زندگی می کنند که در حالت کلی نمای ساختمان آنها برای ما که در دنیای مدرن زندگی می کنیم حالت نوستالژیک دارد، ولی ممکن است درب های این نوع ساختمان ها دیگر کارایی و امنیت چندانی نداشته باشد، از طرفی با ورود دربهای فلزی جدید، زیبا و مدرن از جمله درب های با فناوری برش لیزری، درب های فرفورژه، بسیاری از افرادی که در خانههای قدیمی با سازه های قدیمی زندگی میکنند، به این فکر می افتند که درب های ورودی ساختمان خود را بدون آسیب به بافت ساختمان و دیوارها و نمای ظاهری آن تعویض کنند، ولی بهتر است بدانید که اینکار چندان ساده نیست و بایستی حتما از افراد کارآزموده و ماهر برای این منظور استفاده نمایید.
انواع روش های تعویض درب
این روزها بنا به دلایلی چون ترس از تخریب نما و دیوارهای منزل، آهنگری، بنایی طولانی مدت، گچ بری، رنگ آمیزی و … تعویض درب ساختمان قدیمی منزل به یکی از اصلی ترین معضلات تعمیرات ساختمانی تبدیل شده است. ولی بهتر است بدانید که حفظ درب های کهنه و فرسوده نه تنها منفعتی ندارن که ممکن است باعث ضررهای زیادی نیز گردد، که از جمله آنها می توان به سرقت و همچنین نمایش ظاهر نامناسب درب های قدیمی اشاره کرد.
امروزه روش هایی وجود دارند که بدون تخریب بافت ساختمان می توان سازه های قدیمی را با سازه های جدید جایگزین کرد. اولین روش، روش جایگزینی درب جدید با حفظ چهارچوب قبلی است که در این صورت قیمت کلی درب هم پایین می آید، روش دوم، افزودن چهارچوب جدید روی چهارچوب قبلی است که در زیر به طور مفصل آنها را شرح خواهیم داد.
تعویض درب ساختمان با حفظ چارچوب قبلی
گاها در هنگام تعویض درب ساختمان کارفرما تمایلی به حذف چهارچوب قبلی ندارد، در این شرایط بایستی کارشناسان محترم صنایع فلزی یک سنجش کلی از توان و مقاومت درب برای حفظ وزن درب جدید انجام دهند. اگر چهارچوب قدیمی توان لازم را داشته باشد اندازه درب تعیین شده و تنها با افزودن نبش به چهارچوب قبلی امکان نصب درب جدید حاصل می گردد، و پس از جوش زدن لولا روی نبش جدید، درب اصلی روی لولای جدید قرار داده می شود.
تعویض درب ساختمان با چارچوب جدید
در این روش، بنا به دلایلی مثل زنگ زدگی، پوسیدگی، عدم تطابق چهارچوب قدیمی با نمای جدید و… کارفرما خواهان حذف چارچوب قبلی می گردد. در این حالت کارشناسان پروفیل هایی را جهت مستحکم سازی به چارچوب قدیمی جوش میزنند تا بتواند از لحاظ امنیت تضمین گردد، سپس اندازه دقیق درب تعیین شده و روی چارچوب جدید قرار میگیرد. در نظر داشته باشید که در هر دو حالت تعویض درب ساختمان، کار بدون هیچ گونه تخریبی انجام می گیرد.
جایگزینی درب های ضد سرقت بجای درب های قدیمی
آیا امکان تعویض درب های قدیمی با درب های ضد سرقت، بدون تخریب نما وجود دارد؟
پاسخ این سوال کاملا بستگی به سایز و ابعاد چهارچوب قدیمی دارد:
- در صورتی که دربهای ضد سرقت متناسب با ابعاد مدنظر شما ساخته شوند نیازی به تخریب برای نصب درب ضد سرقت نخواهد بود.
- حتی اگر چهارچوب درب شما بزرگتر از ابعاد درب ضد سرقت جدید باشد، می توان با انجام اقداماتی چون جوش دادن قوطی به چهارچوب این مشکل را برطرف کرده و نیازی به تخریب جهت درب ضد سرقت وجود نداشته باشد.
- در صورت کوچکتر بودن چهارچوب نیز ( البته در صورتی که نهایت 3 سانتی متر کوچکتر باشد) میتوان قسمت قابلمهای چهارچوب در را بریده و بدون تخریب، درب ضد سرقت مدنظر را نصب کرد.
تنها یک حالت وجود دارد که شما مجبور به تخریب چهارچوب خواهید شد و آن زمانی است که قالب شما بیش از 3 سانتیمتر از ابعاد مورد نیاز کوچکتر باشد، در این شرایط چاره ای جز تخریب چهارچوب قدیم و نصب یک چهارچوب جدید برای تعویض درب ساختمان وجود ندارد.
نکات قابل توجه برای تعویض درب معمولی با درب ضد سرقت
- نحوه اندازه گیری ابعاد داخل چارچوب به این صورت است که از برجسته ترین قسمت چارچوب یک سمت (ارتفاع و عرض) تا برجسته ترین قسمت چارچوب سمت دیگر اندازه گرفته می شود به بیان دیگر فضای مفید دهانه ی چارچوب که یک شیء می تواند از آن عبور کند چقدر است.
- درب ضد سرقت چینی در هر ابعادی که باشد فضای لازم برای نصب آن بایستی بین نیم تا یک سانتی متر از ابعاد در بزرگتر باشد.
مراحل تعویض درب های واحد قدیمی با درب ضد سرقت
مرحله اول از تعویض درب ساختمان قدیم با درب های ضد سرقت تراز کردن چهارچوب درب های قدیمی با درب ضد سرقت جدید می باشد، که به روش های گفته شده در مبحث قبلی انجام می گیرد.
مرحله دوم بتن ریزی پشت چهارچوب است تا علاوه بر ممانعت از هدر رفت انرژی، مقاومت درب را در مواجهه با سرقت نیز افزایش دهد. اینکار با موادی چون ماسه وسیمان انجام می گیرد.
از آنجائیکه چارچوب قدیمی از بیرون و داخل قابل دیدن است برای جلوگیری از جلوه بد و نامرتب درب ها می توان دور تا دور درب ضد سرقت را با چوب ،MDF و یا پروفیل با رنگ متناسب با درب پوشش داد. بهتر است پس از پوشش چارچوب قدیمی با موارد گفته شده داخل چارچوب درب ضد سرقت را با فوم تزریق کنیم تا تمامی منافذ موجود را پوشانده و از تبادل حرارت و صوت جلوگیری شود.
بدون دیدگاه