حفاظ ثامن در این مقاله به موضوع مهمی پرداخته است که دغدغه اغلب افرادی است که به تمیزکاری اهمیت زیادی می دهند و از آنجایی که درب ورودی هر خانه ای اولین چیزی است که از هر خانه ای در دید عموم است، تمیز و مرتب بودن آن اهمیت زیادی دارد.همانطور که می دانیم انواع مختلف درب های ساختمانی درجنس ها و اشکال متنوع وجود دارند که در ساختمان های مختلف اعم از مسکونی، اداری و تجاری از نظر شکل ظاهری و شاید متریال با یکدیگر تفاوت های هر چند اندکی دارند. به عنوان مثال درب های آپارتمانی اکثرا از جنس چوب های مختلف درترکیب با سایر مواد می باشند، مثلا در درب های ضد سرقت ورقه های چوبی با لایه هایی از فولاد ترکیب می شوند که مقاومت بسیار بالایی نیز در برابر ضربه و فشارهای وارده داشته از طرفی از نظر برقراری امنیت نیز بسیار مورد قبول و قابل اطمینان می باشند. درب ساختمان از نوع فلزی نیز به وفور در اطراف خود می توانیم مشاهده کنیم که برای درب حیاط، پارکینگ، یا ورودی های فضای سبز و باغ به کار می روند. این درب های فلزی در طرح و نقش های متنوعی ساخته می شوند که نمای بسیار جذابی به ساختمان ها می بخشند.
در این میان یکی از مهم ترین مسئله هایی که با آنها رو به رو هستیم مراقبت و نگهداری از آنها در برابر آلودگیها و جلوگیری از پوسیده شدن آنها به مرور زمان می باشد. بنابراین در این مقاله سعی می کنیم روش های نگهداری از درب فلزی را بیان کنیم.
یکی از روش های نگهداری از این نوع درب ها تمیزکاری و زدودن آلودگی ها از روی آنها می باشد تا از این طریق بتوان بر طول عمر آنها افزود. با توجه به اینکه انواع متعددی از درب ها از جمله درب ضد سرقت، درب شیشه ای، درب چوبی و درب فلزی داریم، بسته یه اینکه جنس درب شما، جنس دستگیره ها و اجزای تشکیل دهنده آن از چیست روش های متنوعی نیز برای پاکسازی آن ها وجود دارد که باید به درستی و صحیح این عمل انجام گیرد تا از خراب شدن و خوردگی آن ها توسط مواد شوینده و … پیشگیری شود. در اکثر خانه ها و ساختمان ها نه فقط درب های حیاط و پارکینگ که بخش اعظم خانه را درب و پنجره های فلزی تشکیل می دهند، و چون اولین قسمتی که هر مهمانی در لحظه ورود با آن مواجه می شود همین درب های ورودی ساختمان می باشند، بنابراین بایستی در تمیز کاری آنها حساسیت زیادی به خرج داد.
حتما بایستی به این نکته توجه نمایید که شستشو و تمیز کاری بیش از اندازه درب های فلزی نیز چندان کار درستی نیست چرا که می تواند از کیفیت این درب ها بکاهد، ولی می توانید به صورت هفتگی یا هر ماه یک الی دوبار اینکار را انجام داده و درب ساختمان خود را تمیز نگاه داشته و در برابر آلودگی ها از آن محافظت نمایید.
نکاتی که در تمیز کاری درب های فلزی بایستی به آنها توجه کرد:
تجهیزاتی که برای تمیزکاری این نوع درب ها نیاز دارید بسیار ساده است، شما با در اختیار داشتن یک جفت دستکش پلاستیکی، اسفنج و یا ابر، یک پارچه نخی معمولی یا دستمال نانو و محلول های شوینده معمولی می توانید کار خود را شروع کنید.
قطعا اولین و مهم ترین راه برای پاک کردن درب های حیاط یا پارکینگ استفاده از محلول های شستشو دهنده ای است که مخصوصا برای تمیزکاری این نوع درب ها تولید شده اند. بدین منظور فقط داشتن یک دستمال مرطوب آغشته به این محلول کافی است تا سطح مورد نظر را از آلودگی ها پاکسازی کنید. برای اینکه بتوانید نتیجه به مراتب بهتری بگیرید بهتر است پس از پاک کردن با این مواد شیمیایی چند دقیقه صبر کنید تا اثر خود را بگذارند سپس با یک دستمال دیگر سطح را پاک کنید. گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که درب فلزی را حتی می توان با کمترین امکانات از جمله محلول صابون یا پودرهای شوینده با آب تمیز کنید و نیاز خاصی به استفاده از محلول های شوینده قوی نیست.
درب های فلزی گاها ممکن است دارای فرسوگی هایی باشند که ممکن است در حین تمیزکاری به دستتان آسیب بزنند پس حتما مراقب این قضیه باشید.
برای پاک کردن آثار رنگ، روغن و یا محل های زنگ زدگی قطعا استفاده از دستمال و مواد شوینده کفایت نخواهد کرد و حتما بایستی از یکسری ابزار ساینده مثل سنباده یا دستگاه فرز استفاده کنید. البته نکته ای که اینجا مطرح است اینست که همیشه سمباده کشیدن روی درب های فلزی نتیجه مورد نظر شما را ارائه نمی دهد مخصوصا اگر از مکان های نامعتبر یا جنس های با کیفیت پایین خریداری کنید، موجب رنگ پریدگی درب شما خواهد شد. پس همیشه سعی کنید جنسی را خریداری نمایید که دغدغه از بین رفتن رنگ و پایین آمدن کیفیت آن را با گذر زمان نداشته باشید.
درب های فلزی چون بیشتر در محیط بیرونی ساختمان قرار دارند در معرض زنگ زدگی و پوسیدگی قرار دارند، پس باید به محض مشاهده کوچک ترین لکه زنگ زدگی آن را از بین ببرید، زیرا در صورت عدم توجه این زنگ زدگی کوچک به مرور زمان افزایش پیدا خواهد کرد. برای از بین بردن زنگ زدگی اگر مقداری نفت را با کمی روغن خوراکی قاطی کرده و بر روی محل مورد نظر بزنید این مشکل را برطرف خواهد کرد. در صورتیکه قفل در به خوبی کار نکند احتمال زنگ زدگی آن از داخل وجود دارد، اگر اجزای آن را از هم جدا کرده و برای مدتی کوتاه در نفت قرار دهید زنگ ها نرم شده و شسته می شوند، پس از خشک شدن قطعات را با یک پارچه زبر بمالید تا براق و تمیز شوند، سپس اجزای آن را به هم وصل کرده و مورد استفاده قرار دهید.
برای از بین بردن زنگ زدگی درب فلزی روش های دیگری نیز وجود دارند، البته بهتر است درب ها هر چند وقت یکبار به طور کامل بازرسی شوند تا اگر آثاری از زنگ زدگی وجود داشت در همان مراحل اولیه و با مواد شوینده صنعتی موجود در بازار به راحتی برطرف شوند. از دیگر روش های خانگی از بین بردن زنگ زدگی استفاده از محلول نوشابه و جوش شیرین است که با استفاده از یک دستمال آغشته به این محلول می توانید زنگ زدگی را برطرف کنید. ولی بهترین کار اینست که برای محافظت از درب فلزی خود در برابر زنگ زدگی اقدامات پیشگیرانه انجام دهید، استفاده از یک لایه محافظ از رنگ و یا اسپریهایی که از سطح فلز محافظت می کنند می توانند درب ساختمانتان را پوشش داده و به عبارتی از ورود رطوبت و اکسیژن به بافت داخلی فلز جلوگیری کند، بدین ترتیب زنگ زدگی متوقف خواهد شد. از دیگر روش های پیشگیرانه استفاده از موم یا واکس پس از رنگ آمیزی درب است، چرا که این ترکیب خاصیت غیر قطبی دارد و از نفوذ رطوبت به سطح فلز ممانعت می کند، به عبارتی می تواند جلوی زنگ زدگی فلز را بگیرد.
یکی دیگر از عواملی که متاسفانه زنگ زدگی را تشدید می کنند نشستن ذرات معلق هوا و گرد و غبار روی درب های فلزی است، پس بایستی پاک کردن آلاینده ها از سطح فلز را در برنامه هفتگی خود قرار داده و با یک پارچه خشک و بدون پرز این ذرات را از روی درب خود پاک کنید.
برای تمیز کاری دستگیره ها اگر از مخلوط آب و آمونیاک استفاده کنید، می توانید آنها را برق بیاندازید.
برای پاک کردن سریع قسمت های صاف درب ها، ترجیحا از دستمال های نانو که قابلیت بالایی در پاک کردن سطوح دارند استفاده کنید.
سرکه خاصیت پاک کنندگی قوی دارد به همین دلیل توصیه می شود برای جلا دادن به درب فلزی خود از ترکیب سرکه استفاده کنید، تا در نهایت از داشتن دربی تمیز و درخشان لذت ببرید.
در نهایت اینکه اگر درب فلزی ساختمان خود را از مراکز شناخته شده و معتبر خریداری نمایید که کیفیت خوب و قابل قبولی داشته باشند، قطعا نیازی به هزینه کردن برای نگهداری از آن حداقل برای چند سال نخواهید داشت. پس قبل از اقدام به خرید حتما پرس و جو کرده و اطلاعات لازم را کسب نمایید.
بدون دیدگاه