از عوامل و فاکتورهای مهمی که در هنگام انتخاب یک خانه یا محیط کار بسیار اهمیت دارد، امنیت و راحتی محل مورد نظر است. بدین منظور و تجهیزات متعددی برای برقراری این دو عنصر مهم وجود دارند، که از جمله آنها می توان به انواع حفاظ های روی دیوار، درب های آهنی، حفاظ های بالکن و پنجره اشاره نمود، یکی از پر مصرف ترین آنها به ویژه برای محل هایی که دارای محدودیت رفت و آمد بوده و فضای کمتری دارند، استفاده از درب های آکاردئونی است، این درب به دلیل شباهت ساختاری که به هنگام باز و بسته شدن به ساز آکادئونی دارند به این نام خوانده می شوند. در ساخت و مخصوصا رنگ آمیزی درب های آکاردئونی بایستی تمامی مراحل استاندارد به درستی طی شوند تا دوام و ماندگاری این سازه ها نیز تامین گردد.  این حفاظ ها اهمیت زیادی در برقراری ایمنی واحد های آپارتمانی و حتی سایر مکان ها از جمله مکان های اداری و تجاری دارند، به خصوص که امروزه در اکثر ساختمان ها به دلیل رفت وآمد زیاد ساکنین و غریبه بودن همسایه‌ها با هم، امکان حضور یک  فرد غریبه در آپارتمان نیز وجود داردکه ممکن است دردسرزا باشند، مخصوصاً اگر به دلیل رفتن به مسافرت چند روزه، مدتی کسی در خانه نباشد بنابراین نیاز به حفاظ های آکاردئونی در این شرایط بسیار پررنگ تر می گردد.

رنگ آمیزی درب های آکاردئونی 48748748748754185154

ویژگی های مهم در ساخت درب های آکاردئونی

حال یکی از مهم ترین عواملی که در ایمنی درب های آکاردئونی بسیار حایز اهمیت است رعایت اصول و فاکتورهای امنیتی لازم در مراحل ساخت این سازه ها است. توجه به چندین نکته مهم در تولید انواع درب های آکاردئونی ضروری است. اولین نکته استفاده از انواع مواد اولیه مرغوب در تولید این محصولات می باشد که تضمین کننده دوام و استحکام بالای آنها در شرایط فیزیکی و آب و هوایی متغیر است. از آنجایی که برای اتصال قطعات مختلف آهن به یکدیگر از فرایند جوشکاری استفاده می گردد در ساخت این سازه ها نیز بالطبع از روش جوشکاری استفاده خواهد شد. در صورتی که از جوش CO2 و به صورت دو طرفه در مراحل ساخت در بهای آکاردئونی استفاده شود خیال افراد از عدم زنگ زدگی و شکستگی قطعات در محل اتصالات راحت می گردد. یکی دیگر از مراحل اساسی و مهم در تولید این درب ها، مرحله رنگ آمیزی آنهاست که به تفصیل در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت.

روش رنگ آمیزی درب های آکاردئونی

رنگ آمیزی درب های آکاردئونی یکی از مراحل مهمی است که نقش بسزایی در دوام و ماندگاری درب های آکاردئونی دارد. روش های مختلفی برای این امر وجود دارد که می توان به روش رنگ آمیزی مایع و رنگ آمیزی با رنگ های کوره ای الکترواستاتیک اشاره نمود.

روش رنگ آمیزی مایع یکی از روش های معمول رنگ آمیزی سطوح می باشد که برای استعمال رنگ به محل مورد نظر نیاز به استفاده از حلال می باشد که در صورت استفاده نکردن از آنها نمی توان رنگ با کیفیتی تهیه کرد، از طرفی دیگر به دلیل بوی بسیار زیادی که این نوع رنگ ها از خود منتشر می کنند لازم است که حتما رنگ آمیزی مایع  در محیط باز و یا فضای دارای سیستم تهویه هوای مناسب صورت گیرد. این در حالی است که یکی از مزیت های مهم رنگ های پودری الکتروستاتیک خشک بودن آن است که نیازی به استفاده از حلال و ترکیب شدن با مواد دیگر نداشته و از نظر قیمت نیز به صرفه تر و همچنین در حفظ محیط زیست دارای سازگاری بیشتر با محیط می باشد. اگر چنانچه در حین رنگ آمیزی به روش پودری اشتباهی صورت گیرد به راحتی می توان آن را اصلاح نمود.

در واقع رنگ الکترواستاتیک یکی از انواع به روز رنگها است که امروزه به وفور در صنعت رنگ آمیزی از آن استفاده می شود. این روش رنگ آمیزی دارای ویژگی های منحصر به فرد بسیاری است که در ادامه در رابطه با تمام ویژگی های آن و همچنین مزایای استفاده از آن برای رنگ آمیزی سطوح مختلف و به خصوص درب های آکاردئونی اشاره خواهیم کرد.

رنگ آمیزی درب های آکاردئونی 48974874845874857478485

مراحل رنگ آمیزی درب های آکاردئونی با استفاده از رنگ الکترواستاتیک

در رنگ آمیزی درب های آکاردئونی به روش الکتروستاتیک مراحل متعددی وجود دارد، قبل از آغاز به کار در وهله اول چربی‌زدایی قلیایی از قطعه مورد نظر انجام میگیرد بدین منظور محصولات تولید شده را درون یک وان مخصوص قرار می‌دهند سپس به مدت 2 الی 3 دقیقه، این محصولات را در اسیدهای قلیایی را که تا دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد گرما داده شده اند غوطه‌ور می‌کنند تا آلودگی‌ها و چربی‌های سطح آن پاک شود. مرحله دوم  از این روش رنگ آمیزی شستشو درب آکاردئونی است که در این مرحله آب ولرم به صورت اسپری بر روی قطعه مورد نظر پاشیده می‌شود تا مواد قلیایی باقی‌مانده از مرحله چربی‌گیری از روی فلزات پاک شود، مرحله سوم ایجاد لایه فسفات روی درب هاست، در این مرحله نیز مواد فسفاته را بر روی قطعه به وسیله اسپری می پاشند و یا  در آن غوطه ور می کنند. مرحله چهارم رنگ‌آمیزی به وسیله تفنگ‌های مخصوص رنگ پودری و یا رنگ مایع کوره ای است که در این مرحله می توان گفت اصول رنگ آمیزی به روش الکتروستاتیک، مخالف بودن بار سطح مورد نظر با رنگ است که باعث جذب دو ماده به سوی همدیگر می گردد. در رنگ آمیزی کوره ای مایع، رنگ به حالت مایع بوده و به صورت کمپرس شده و یا پیستوله بر روی سطح مورد نظر پاشیده می شود و در آخر به وسیله حرارت کوره پخته می شود. برای استفاده از رنگ پودری الکترواستاتیک نیز ذرات و رزین خشک را با رنگ مورد نظر ترکیب کرده و با استفاده از تفنگ مخصوص روی درب های آکاردئونی می پاشند.

در هنگام پاشیدن رنگ روی سطح مورد نظر با توجه به اینکه رنگ دارای بار مثبت و جسم مورد نظر به دلیل اتصال یافتن به زمین به کمک کابل ارت دارای بار منفی شده است رنگ به خوبی به سطح جسم چسبیده و باعث پوشیده شدن سطح آن می شود. حال در مرحله آخر از رنگ آمیزی درب های آکاردئونی برای تثبیت رنگ روی جسم مورد نظر بایستی آنرا درون کوره ای با درجه مشخص و در مدت زمان معینی قرار داد. در هنگام پخت باید به نکات مختلفی توجه کرد. برای مثال دمای پخت رنگ‌ پودری در کوره بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد و زمان پخت آن هم بین ۱۰ تا ۲۵ دقیقه است. در صورتیکه نکات به درستی رعایت نگردد کیفیت رنگ حاصله چندان مطلوب نخواهد بود بدین معنی که اگر دمای پخت پایین‌تر از حد مورد نیاز یا زمان پخت کمتر از زمان معمول باشد، مقاومت مکانیکی و شیمیایی رنگ  حاصل شده ضعیف می‌شود. حال اگر پخت رنگ‌ها در کوره با دمایی بیش از دمای معین یا زمانی بیشتر از زمان تعیین شده باشد، باعث  می‌شود رنگ‌های براق مات شده و پوشش پودری ایجاد شده نیز تغییر رنگ دهد. نکته مهم دیگر که توجه به آن ضروری است این است که هر رنگ پایه دما و زمان خاصی برای پخته شدن دارد تا نتیجه مطلوب از آن حاصل شود. برای حاصل شدن رنگ های روشن دمای پایین و زمان بیشتر نیاز است و برای رنگ های با پایه تیره دمای بالا و زمان کمتری برای حرارت دیدن مورد نیاز است.

مزیت های رنگ الکترواستاتیک

علاوه بر مزیت هایی چون عدم نیاز به حلال، سازگاری این نوع رنگ آمیزی با محیط زیست می توان به مزایای دیگری چون کم بودن ضایعات حاصل از این نوع رنگ آمیزی، پوشش دهی عالی، عمر و دوام بالا، امکان رنگ آمیزی بخش هایی مانند گوشه ها و بخش های زاویه دار که معمولا با قلمو و رنگ آمیزی معمولی نمی توان آنها را پوشش داد اشاره کرد.

در پایان باید گفته شود در صورتی که از رنگ های الکتروستاتیک برای رنگ آمیزی درب های آکاردئونی خود استفاده کنید، برای مدت طولانی از داشتن این سازه ها و مزایای فراوان آنها از جمله امنیت بالا و دوام و ماندگاری زیاد آنها بهره مند خواهید شد، چرا که این درب ها در صورت طی مراحل ساخت استاندارد به جز با استفاده از سنگ فرز که بسیار فرایند سختی است به هیچ طرق دیگری چون پیچ گوشتی و توپی زنی باز نمی شوند و به همین دلیل هیچ سارقی جرات و جسارت عبور از این سازه آهنی را به خود نمی دهد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *